Skip to content

The story

Hej!

Jag är Michel, mannen bakom Il Bicchiere. Min största inspirationskälla har varit Italien och New York och koncept och sortiment är ett resultat av noggrannhet, känsla för kvalitet och upprepade resor till Italien.  

Jag älskar viner och reser mycket i Italien och besöker vingårdar och den här typen av vinbar är än så länge ganska ovanlig på våra breddgrader. Men kanske känner du igen konceptet från resor i Europa eller USA och blir positivt överraskad att hitta något liknande här? 

Hos oss hittar du druvor så som Vermentino från Sardinien, Pinot Grigio Från Südtirol , Chardonay från Toscana, Nebiolo från Piemonte, Nero Davola från Sicilien, Primitivo från Puglia, Lagrein från Alto Adige, Mea Culpa från Puglia, Marzemino från Lombardiet , Negroamaro från Veneto och massor med andra spännande druvsorter.

På fredagar kör vi Apertivo – en socialisering med vänner och kollegor där man avnjuter ett glas vin och något gott att äta. Delikatesserna är noga utvalda av mig och vår kunniga personal. Ett perfekt sätt att varva ner efter en stressig vecka, om du frågar mig! Men du måste inte invänta fredagen för att komma hit, kom gärna in en tisdag efter jobbet, så gör man i Italien.

Vi är lite av ett smultronställe. Här inne finns lugnet och alltid något gott att dricka eller tugga på.

Vi på Il Bicchiere kan också ordna catering till företagsevenemang. På menyn finns allt från snittar och italienska smörgåsar, till ostar och charkuterier.

Om du är osäker på vad du önskar hjälper jag gärna till. Jag älskar att berätta om vårt sortiment och hjälpa varje gäst att hitta sin favorit.

I framtiden vill jag gärna att Il Bicchiere ska finnas på fler ställen. Ett glas vin är ren njutning och vi måste bli bättre på att njuta av vardagen!

Vatten delar människor, Vin enar! 

Nu har vi öppnat i Bromma! Så glad att äntligen få bjuda in er dit, både på mat och/eller ett glas dryck. Boka bord och abonnera stället kan man också göra. 

Vi ses på Il Bicchiere!

Hälsningar, Michel

Bartender pours red wine in glasses on wooden bar counter